Hulst Blue Princess  

Er zijn geen producten beschikbaar

Hulst Blue Princess online kopen!


De Ilex Blue Princess van De Plantenmeester zijn stuk voor stuk kwaliteitsplanten. Onze Blue Princess Hulstplanten worden als ware prinsessen behandeld.

Tijdens het gehele groeiproces wordt deze Blauwe Hulst van De Plantenmeester zeer intensief verzorgd. Wij snoeien de Hulst Blue Princess regelmatig, zodat de Ilexen goed vertakt, dicht en sterk zijn. We zorgen ervoor dat alle tuinplanten voldoende water en voeding krijgen en ieder jaar bemest worden.
De Hulst die op het containerveld in pot gekweekt wordt, verplanten wij ieder jaar naar een nieuwe, grotere pot. Daardoor kunnen de wortels zich optimaal ontwikkelen. Doordat Hulstplanten niet van regelmatig verhuizen houden, verplanten wij deze tuinplant minder vaak dan een gemiddelde plant. Om ontwikkeling van het wortelgestel van de Hulst Blue Princess te bevorderen, steken we deze planten enkel los.

Zo verzekeren wij u van een gezonde en prachtige tuinplant, waar u jarenlang plezier van heeft.

Onze Hulstplanten worden in allerlei maten gekweekt, zodat wij voor iedere tuin de perfecte grootte kunnen leveren.
Heeft u vragen de Ilex meserveae Blue Princess? Neem dan gerust contact met ons op via www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Hulst Blue Princess planten?

Het is raadzaam de Ilex Blue Princess daags na ontvangst in de grond te planten. Als dit niet lukt, zet de Hulst dan op een windbeschutte plek. De wortels van de struik zullen dan niet uitdrogen. Wij adviseren u niet langer dan 3 tot 4 dagen te wachten met het inplanten van de Hulst. De in pot gekweekte Ilex meserveae kan in principe jaarrond geplant worden. Een Hulstplant, die met kluit vanuit het land geleverd wordt, kunt u het beste in de periode van midden september tot eind april inplanten. Plant niet tijdens strenge vorst, extreme hitte of langdurige regenval.

Lees meer

Hoe moet ik de Hulst Blue Princess snoeien?

Het snoeien van een plant bevordert de vertakking in deze plant. Wanneer een tak namelijk wordt gesnoeid, stopt de groei aan het uiteinde van deze tak. De plant zoekt vervolgens naar nieuwe groeimogelijkheden, waardoor nieuwe scheuten ontstaan. Deze scheuten betekenen een betere vertakking en daarmee leidt snoeien tot een dichtere structuur van de plant. Dit is wenselijk wanneer u de Hulst als haagplant gebruikt.

Lees meer

Hoe moet ik de Hulst Blue Princess bemesten?

Net zoals de meeste Hulstplanten is ook de Blue Princess-variant niet veeleisend als het om de grondsoort gaat; de Ilex meserveae Blue Princess groeit in iedere normale, voedzame grond. Desalniettemin groeit deze Hulst nog beter in een bodem die rijk is aan humus. Bladeren worden dan dieper van kleur en de struik is beter resistent tegen ziektes. Het is daarom raadzaam af en toe compost, tuinturf of koemestkorrel aan de bodem toe te voegen.

Lees meer

Is de Hulst Blue Princess een haagplant?

In zowel vele particuliere als bijvoorbeeld openbare publiekstuinen is de Hulst een zeer populaire haagplant. In vroegere tijden plantte men deze tuinplant al als haag, omdat gedacht werd dat dit geluk bracht. De Ilex Blue Princess heeft meerdere sterke eigenschappen, welke als haagplant gewenst zijn. Zo is de struik winterhard en vorstbestendig; zij gedijt goed in ons Europese zeeklimaat.

Lees meer

Wanneer bloeit de Hulst Blue Princess?

Vanaf de maand mei tot en met juni staat de Blue Princess Hulst in bloei. Er groeien dan crèmewitte bloemen aan de struik. De voorjaarsbloei van de tuinplant is geen uitbundige bloei, maar tegen de glanzende, groenblauwe bladeren vormt het een mooi contrast. Bijen en vlinders zijn dol op deze bloemen.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0