Hulst Heckenpracht 

Er zijn geen producten beschikbaar

Hulst Heckenpracht online kopen!


Op onze kwekerijen kweken wij Hulst Heckenpracht planten van hoge kwaliteit. Het kweken van sterke en gezonde planten en daarmee een prachtige invulling in uw tuin is onze passie.
Onze Ilex meserveae Heckenpracht worden zeer intensief verzorgd. De tuinplanten krijgen regelmatig voeding en water; we zorgen ervoor dat de Hulstplanten minstens 1 keer per jaar bemest worden. Tevens snoeien wij de struiken 2 keer per jaar, zodat ze voller en vitaler worden.

Ieder jaar worden de Ilex die in pot gekweekt worden, verpoot naar een grotere pot, zodat de wortels zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hulstplanten, welke in het land gekweekt worden, verplanten we niet, maar steken we elke 2 à 3 jaar los.

Wij leveren Hulst Heckenpracht zowel in pot als met kluit en van allerlei verschillende groottes. Zo kunnen wij altijd de ideale tuinplant voor uw tuin leveren. Kijk op uw gemak in onze webshop voor een geschikte maat.
Heeft u vragen over de Ilex meserveae Heckenpracht? Neem dan gerust contact met ons op via www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Hulst Heckenpracht planten?

Wij adviseren u de Ilex meserveae Heckenpracht zo spoedig mogelijk na levering in te planten, om te voorkomen dat de wortels uitdrogen. Als u hier niet toe in staat bent, zet de Hulst dan op een windbeschutte plek, maar wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten. De Hulst Heckenpracht planten die met kluit in het land gekweekt zijn, kunnen van midden september tot eind april geplant worden. De in pot gekweekte Ilex kan in principe het hele jaar door worden geplant. Let er echter op dat u de plant niet tijdens ernstige vorst, langdurige regenval of extreme hitte inplant.

Lees meer

Hoe moet ik de Hulst Heckenpracht snoeien?

Het snoeien van planten is essentieel. Snoeien stimuleert namelijk nieuwe scheuten; door de snoei wordt de groei van de geknipte tak geremd, waardoor de plant nieuwe scheuten creërt. De jonge scheuten veroorzaken vertakking en daardoor een dichtere takkenstructuur, en houdt tevens de plant vitaal. De Ilex meserveae Heckenpracht is een sterke plant die snoeien ontzettend goed verdraagt. Het is aan te raden deze Hulst minstens 1 keer per jaar te snoeien, het liefst in april.

Lees meer

Hoe moet ik de Hulst Heckenpracht bemesten?

De Ilex Heckenpracht is absoluut niet veeleisend wat betreft zijn standplaats; deze Ilex meserveae groeit in iedere normale, vochtige bodem goed. De struik groeit echter nog beter wanneer de bodem rijk is aan humus. U kunt daarom soms een organische meststof aan de bodem toevoegen.

Lees meer

Is de Hulst Heckenpracht een haagplant?

De naam van de Hulst Heckenpracht onthult al dat deze tuinplant een prachtige en zeer geliefde haagplant is. Vanuit het Duits vertaald, betekent Heckenpracht “hagenpracht”, prachtige haagplant. Deze Hulst is een bekende onder de haagplanten en in verschillende tuinen te zien als mooie, donkergroene afscheiding van tuin of erf.

Lees meer

Bloeit de Hulst Heckenpracht?

In het voorjaar, in de maanden mei en juni, staat de Heckenpracht in bloei. Er bloeien dan witte bloempjes aan de struik. Deze kleine bloemen zijn echter onopvallend, zeker tussen de dichte takkenstructuur met de glanzende, donkergroene bladeren van de Hulst.
Desondanks zorgen de bloemen van de Heckenpracht voor levendigheid in uw tuin; bijen en vlinders weten ze te vinden en zijn er dol op.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0