Thuja Brabant 

Algemeen

De westerse Thuja Brabant, met de Latijnse naam Thuja occidentalis Brabant en ook bekend onder de naam Westerse levensboom Brabant, is één van de bekendste coniferen, die zowel als kleine alsook als grote haagplant zeer goed toepasbaar is. Zoals vele Thuja's is de Thuja Brabant een dichte, blijvend groene beschutting biedende haag. De Thuja's zijn van oudsher afkomstig uit West-Azië en hebben zich in onze regio's verder ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze Thuja zijn oorsprong in de Nederlandse provincie Brabant en de noordelijke regio's van België. Om deze reden gedijt deze plant zich uitermate goed in ons klimaat. Deze Thuja groeit onder de meeste omstandigheden probleemloos; hij is vorstbestendig en bezit een hoge weerbaarheid tegen wind. De kleur van deze conifeer is nagenoeg het gehele jaar groen, in de winterperiode krijgt deze plant zijn bruine winterkleur. In het onderhoud is de Thuja Brabant niet veeleisend.

Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items

Thuja Brabant online kopen!

Doordat wij merken dat de Thuja Brabant samen met de Thuja Smaragd een zeer bekende en geliefde haagconifeer is, sluit ons assortiment Thuja’s hier perfect op aan.

Doordat wij ervan overtuigd zijn dat de tuin een verlengstuk van het leefgenot is, is onze kweekwijze zo ingericht dat wij u immer kwaliteitplanten leveren.
Onze Thuja’s worden tijdens het gehele groeiproces regelmatig verzorgd. Planten, die in het land groeien, worden elk jaar gesnoeid, bemest, besproeid met water en eens per 2 à 3 jaar verplant.
Onze planten op het containerveld zijn de in pot gekweekte planten; deze worden eveneens regelmatig gesnoeid, bemest, besproeid met water, maar krijgen elk jaar bovendien een nieuwe, grotere pot.
Door bijvoorbeeld het verplanten van de Thujaplant wordt verdere ontwikkeling van de kluit bevorderd. Dit resulteert in een sterke en gezonde Levensboom Brabant. Middels onze kweekwijze kunnen wij u een langere levensduur van de Thuja Brabant bieden.

Bij De Plantenmeester vindt u kleine en grote Thuja planten, en zowel kluit- als in pot gekweekte Thuja’s. Voor elke tuinwens een passende oplossing.
Kijkt u op uw gemak door onze webshop. Heeft u nog vragen over de Thuja occidentalis Brabant? Neem dan gerust contact met ons op; www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Thuja Brabant planten?

Thuja’s, die regelrecht van het land komen, kunnen vanaf circa begin oktober tot circa eind april geplant worden. De planten groeien dan niet meer en zijn in hun rustperiode; in deze periode gebruiken ze hun energie ten behoeve van het wortelen. In potgekweekte Thujaplanten kunnen het gehele jaar geplant worden. Uitzonderingen hierop zijn onder andere tijdens extreme vorst, langdurige natte omstandigheden en hitte. De beste tijd om de Levensboom Brabant te planten is het najaar.

Lees meer

Hoe moet ik de Thuja Brabant snoeien?

Het snoeien van de Thuja Brabant zorgt voor een strakke, volle coniferenhaag. Door de snoei wordt de groei van de bestaande takken geremd, waardoor nieuwe scheuten op de taak aangemaakt worden. Snoeien zorgt ervoor dat de vertakking in de Thujahaag bevorderd wordt en dat de haag daardoor dichter en voller wordt.

Lees meer

Hoe moet ik de Thuja Brabant bemesten?

Ondanks dat de Thuja occidentalis Brabant een harde, niet veeleisende tuinplant is, heeft bemesting ervan een positieve invloed. Wij raden u aan de Westerse Levensboom in het voorjaar met coniferenmest te bemesten. Deze meststof bevat namelijk de juiste samenstelling van onder andere magnesium en bitterzout. Doordat coniferenmest een organische meststof met een langdurige werking is, is 1 keer per jaar bemesten voldoende.

Lees meer

Is de Thuja Brabant een haagplant?

De Thuja Brabant is een klassieke haagplant. In vele tuinen is deze Brabant Thuja als haagplant gewild, vanwege haar bladhoudendheid, dichte groei en goede snoeiverdraagzaamheid. Bovendien is deze tuinplant goed resistent tegen ziekten, groeit hij hard en de Levensboom Brabant is niet veeleisend als het gaat om de grondsoort.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0