Thuja Smaragd 

De Thuja Smaragd, in het Latijn Thuja occidentalis Smaragd, is een klassieker in de categorie “haagplanten”; hij is uitstekend geschikt als beschuttingbiedende haag. Door zijn fijne en compacte groei is het ook mogelijk deze Thuja in te zetten als solitaire plant. Solitair groeit deze Thuja als een kegelvormige boom.

Zoals de meeste Thuja’s is de Thuja Smaragd zeer vorst- en windbestendig. Deze Thuja is een heldergroene, relatief langzaam groeiende Thuja. Zijn langzame groei draagt bij aan een eenvoudig onderhoud van deze struik. Wij adviseren u de struik in het begin van de herfst te snoeien.

De naalden zijn glad, licht glanzend en heerlijk ruikend.

Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items

Thuja Smaragd online kopen!

Samen met de Thuja Brabant is de Thuja Smaragd de meest bekende en meest geliefde Thujahaag. Hierdoor sluit ons assortiment van Thuja’s perfect aan op uw behoefte. De Plantenmeester heeft namelijk Thujaplanten in verschillende groottes, van klein tot groot, zowel met kluit als in pot gekweekt. Zo kunnen wij al uw tuinwensen waarmaken.

Tijdens het gehele groeiproces worden onze Levensbomen regelmatig verzorgd. Onze planten die op het land groeien, worden elk jaar in de juiste periode gesnoeid, bemest en besproeid met water. Daarnaast verplanten wij de kluitplanten, welke op het land groeien, eens per 2 à 3 jaar.
De planten die in pot worden gekweekt, worden eveneens regelmatig gesnoeid, bemest en besproeid met water, en krijgen daarnaast ieder jaar een nieuwe, grotere pot. Met het verplanten van de potgekweekte Smaragd Thuja bevorderen we de ontwikkeling van de kluit en zorgen we voor een optimale groei.
Hierdoor kunnen wij sterke en zeer gezonde Thuja’s leveren en u een langere levensduur van de Thuja Smaragd waarborgen.

Kijk gerust rond in onze webshop. Heeft u nog vragen over de Thuja occidentalis Smaragd of over onze andere planten? Neem dan contact met ons op via www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Thuja Smaragd planten?

Het beste plant u de Thuja occidentalis Smaragd een dag na ontvangst in de grond. Mocht u hier niet toe in staat zijn, zet de plant dan op een windbeschutte plek, zodat de wortel niet uitdroogt en laat de boom niet langer dan 3 à 4 dagen staan. Tuinplanten met kluit, die regelrecht van het land komen, kunnen vanaf begin oktober tot eind april ingeplant worden.

Lees meer

Hoe moet ik de Thuja Smaragd snoeien?

Voor een volle, dichte Thuja Smaragd adviseren wij om 2 keer per jaar te snoeien. Snoeien zorgt er namelijk voor dat de groei aan het einde van de bestaande takken geremd wordt, waardoor nieuwe uitlopers ontstaan. Een beter vertakte tuinplant en een strakke, dichte coniferenhaag zijn het resultaat. De eerste keer snoeit u de plant in mei of juni, in ieder geval voor de langste dag van het jaar.

Lees meer

Hoe moet ik de Thuja Smaragd bemesten?

Ondanks dat de Levensboom Smaragd in allerlei grondsoorten geplant kan worden, raden wij aan de Thuja met name in het voorjaar te bemesten met coniferenmest. Deze meststof heeft de juiste samenstelling voor deze tuinplant en zorgt voor voldoende bitterzout en magnesium. Coniferenmest is een organische meststof met een langdurige werking, waardoor het voldoende is om de bomen één keer per jaar te bemesten.

Lees meer

Is de Thuja Smaragd een haagplant?

Omdat de Thuja Smaragd het hele jaar door een prachtige, groene kleur heeft, is het een zeer geliefde haagplant. De Levensboom heeft geringe eisen aan zijn standplaats, een dichte groei en is makkelijk in het onderhoud. Bovendien is de Thuja windresistent en winterhard tot circa -25 °C. Dit alles maakt de conifeer tot de zeer ideale haagplant.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0