Taxus baccata 

Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items

Taxus baccata online kopen!

De Taxus baccata uit de kwekerijen van De Plantenmeester zijn kwaliteitsplanten.
Wij kweken en verzorgen de beste Venijnbomen die uw tuin voller en levendiger maken. De Taxus uit onze kwekerijen worden gedurende het hele jaar goed verzorgd. Tuinplanten, zowel in pot op het containerveld als met kluit in het land, worden elk jaar gesnoeid, bemest en besproeid met water.
Bovendien verpoten wij de coniferen in het land om de 2 à 3 jaar en krijgen de pot gekweekte planten elk jaar een grotere pot, zodat de kluit goed kan groeien en zich kan doorwortelen.

Hierdoor kunnen wij sterke en gezonde Taxusplanten leveren van diverse groottes.

Kijk gerust in onze webshop voor een grootte die bij uw tuin past. Heeft u nog vragen over de Taxus baccata of wilt u graag meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Taxus baccata planten?

Taxus baccata planten die in de pot gekweekt zijn, kunnen in principe gedurende het hele jaar geplant worden. Venijnbomen die met kluit uit het land komen, kunnen het beste in de periode van midden september tot eind april geplant worden. Houdt echter rekening met extreme weersomstandigheden bij het inplanten van de Taxus. Plant niet tijdens extreme vorst, langdurige natte dagen of periodes met extreme hitte.

Lees meer

Hoe moet ik de Taxus baccata snoeien?

De Taxus baccata is een zeer ondoorzichtige en volle conifeer, die extreem snoeiverdraagzaam is. Snoeien bevordert vertakking van een plant; als een tak wordt gesnoeid, zal de groei aan het uiteinde van deze tak een nieuwe weg vinden. Daardoor veroorzaakt snoeien nieuwe groei en zorgt het ervoor dat de plant een dichtere structuur krijgt.

Lees meer

Hoe moet ik de Taxus baccata bemesten?

In principe is de Gewone Taxus niet veeleisend als het om de grondsoort gaat. Desondanks bevordert bemesten de groei van de Taxus baccata en zorgt het ervoor dat de plant sterk en vitaal wordt en blijft. Goede bemesting voor de Taxusplant is een organische meststof als koemestkorrel of hagenmeststof.
De beste periode om de Taxus te bemesten is in het voorjaar, voordat de conifeer uitloopt. De nieuwe uitlopers worden dan sterker en voller. 

Lees meer

Is de Taxus baccata een haagplant?

De Taxus baccata is een winterharde, vorstbestendige en windresistente conifeer. Daarnaast is de tuinplant extreem snoeiverdraagzaam. Deze uitstekende eigenschappen maken deze Taxusplant één van de meest populaire haagplanten. Een Taxushaag schermt niet alleen uw tuin tegen weer en wind en inkijk, maar het vormt ook een mooie rustige achtergrond voor andere bloeiende planten in uw tuin.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0