Taxus media Hicksii 

Toont 1 - 6 van de 6 items
Toont 1 - 6 van de 6 items

Taxus media Hicksii online kopen!

De Taxus media Hicksii van De Plantenmeester zijn stuk voor stuk kwaliteitsplanten. Wij selecteren alleen de sterkste en mooiste coniferen voor u.
De Hicksii Taxussen uit onze kwekerijen worden tijdens het gehele groeiproces regelmatig verzorgt. Zowel de planten in pot als uit het land worden gesnoeid en bemest en krijgen regelmatig water. Daarnaast verpoten wij de Venijnbomen uit pot ieder jaar in een nieuwe, grotere pot, zodat de wortels optimaal kunnen groeien. Ook planten uit het land worden om de 2 à 3 jaar verplant, waardoor ook deze kluiten kunnen doorwortelen en sterker worden.
Door deze kweekwijze bezorgen wij u immer een prachtige, volle en gezonde Taxus media Hicksii van allerlei formaten. Kijk op uw gemak in onze webshop voor een geschikte grootte voor uw tuin.

Heeft u vragen over de Taxus media Hicksii? Neem dan gerust contact met ons op via www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Taxus media Hicksii planten?

Aan te raden is het om de tuinplant daags na levering te planten, om zo eventuele uitdroging van de wortelen te voorkomen. Indien dit niet mogelijk is, zoek dan een plek waar de Taxusplanten tijdelijk windbeschut staan. Plant de Taxussen niet later dan 3 of 4 dagen na ontvangst in. In pot gekweekte Venijnbomen kunnen gedurende het hele jaar geplant worden. De in het land gekweekte coniferen met kluit kunnen het beste van circa medio september tot ongeveer eind april geplant worden.

Lees meer

Hoe moet ik de Taxus media Hicksii snoeien?

De Taxus media Hicksii is zeer snoeiverdraagzaam en heeft dikke takken met volle, donkergroene naalden. Hierdoor is de conifeer erg dichtbegroeid en wordt daarom ook veel gebruikt als haagplant. Door de Taxus te snoeien, remt de bestaande groei en maakt de plant nieuwe uitlopers aan. Snoeien bevordert daardoor nieuwe groei en daarmee bevordert het vertakking in de plant. De Taxus media Hicksii krijgt een meer begroeide structuur; de tuinplant wordt voller en dichter.

Lees meer

Hoe moet ik de Taxus media Hicksii bemesten?

Door de Taxus media Hicksii af en toe te bemesten, bevordert u de groei van de conifeer en zorgt u ervoor dat deze gezond en sterk blijft. Het beste kunt u de Taxus in het voorjaar met een organische voedingstof bemesten. Een organische meststof als koemestkorrel heeft een langdurige werking, waardoor u de Venijnboom slechts 1 keer per jaar hoeft te bemesten.

Lees meer

Is de Taxus media Hicksii een haagplant?

De Taxus media Hicksii is, net zoals de Taxus baccata, uitermate geschikt als haagplant. De conifeer is vorstbestendig, winterhard en daarnaast zeer goed te snoeien. Dit maakt de Hicksii-Taxus tot een veel gebruikte haagplant. De dikke takken van deze Venijnboom zitten vol met donkergroene, glanzende naalden die zorgen voor een zeer elegante afscheiding. De Taxus media Hicksii heeft een strakkere, fijnere structuur dan de Taxus baccata; de Venijnboom media Hicksii groeit uit tot een ondoorzichtige, dichte haag.

Lees meer

Wanneer bloeit de Taxus media Hicksii? 

De Taxus media Hicksii bloeit in april en mei met groene bloemen die nauwelijks te zien zijn.
In september groeien uit deze donkere bloemen talloze knalrode besjes met een brede, elliptische vorm. Deze talloze rode besjes geven een kleurrijke en sierlijke uitstraling aan deze Taxusconifeer. De Taxus media Hicksii heeft veel meer rode vruchten dan de gewone Taxus baccata en wordt daarom vaker gebruikt als solitaire plant.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0