Laurier Caucasica  

Net als conifeerhagen zijn ook Laurierhagen erg gewild; deze twee haagsoorten worden het meest toegepast.

De Laurier Caucasica biedt uw tuin een zeer elegante uitstraling, met zijn donkergroene, prachtige bladeren. Deze struik is niet veeleisend; hij is zeer winterhard, goed snoeiverdraagzaam, het gehele jaar groengekleurd en groeiplaatstolerant. Een verplichting voor in uw tuin.

Algemene toelichting

De Laurier Caucasica, in het Latijn Prunus laurocerasus Caucasica genaamd, is een snelgroeiende, blijvend groene struik en is onder andere als gevolg daarvan een geliefde haagplant. De plant is zeer dichtbegroeid en als beschutting daardoor bijzonder goed geschikt. Als toepassing van Lauriersoorten in kleinere tuinen adviseren wij u deze struik, vanwege zijn smalle groei.

De Laurier Caucasica is groeiplaatstolerant; hij groeit in de zon, halfschaduw en zelfs ook in de volle schaduw. Daarnaast is deze struik vorstbestendiger dan andere Lauriersoorten.

De bladeren zijn smal tot elliptisch en de top is afgerond. De kleur is glanzend donkergroen aan de bovenzijde en heldergroen aan de onderzijde. De chique kleur geeft deze plant en daarmee uw tuin een prachtige uitstraling. De Laurier Caucasica wordt steeds gewilder, mede vanwege zijn ruikende witte bloei, die in mei plaatsvindt.

Toont 1 - 6 van de 6 items
Toont 1 - 6 van de 6 items

Laurier Caucasica online kopen!

Omdat de Prunus laurocerasus Caucasica één van de meest geliefde haagplanten is, is deze tuinplant één van de best verkopende tuinplanten binnen ons veelzijdige assortiment. De Laurier Caucasica van De Plantenmeester is vanzelfsprekend een kwaliteitsplant.

Zowel Laurier in pot als Laurierplanten met kluit in het land verzorgen wij gedurende het gehele groeiproces intensief. Elk jaar bemesten wij onze planten en zorgen wij ervoor dat ze voldoende voeding, water en overige verzorging krijgen. Zowel onze Laurier in pot als in het veld gekweekt wordt regelmatig verplant en gesnoeid, zodat de wortelen zich goed doorontwikkelen en sterker worden en de planten dichter en compacter worden. Op deze wijze kunnen wij u een garantie geven op een langere levensduur van de Prunus Caucasica.

Bij ons vindt u tuinplanten van verschillende maten, zodat u sowieso de Laurierkers Caucasica vindt die perfect bij uw tuin past. Kijk gerust in onze webshop voor een grootte die bij uw tuin past.
Heeft u vragen over onze Laurier Caucasica? Neem dan gerust contact met ons op via www.deplantenmeesten.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Laurier Caucasica planten?

Een in pot gekweekte Prunus Caucasica kan in principe gedurende het hele jaar geplant worden. Kluitplanten afkomstig van het land kunnen vanaf midden september tot circa eind april geplant worden. Plant de Laurier niet in tijdens langdurige regenval, hevige vorst of extreme hitte. Poot de Laurierkers het liefst een dag na ontvangst in de grond. Mocht u niet in staat zijn om de tuinplant direct in te planten, dan adviseren wij u de struik op een windbeschutte plek te zetten, zodat de wortel niet uit kan drogen.

Lees meer

Hoe moet ik de Laurier Caucasica snoeien?

De Prunus laurocerasus Caucasica is zeer snoeiverdraagzaam. De Laurier groeit van nature erg hard, daarom raden wij aan de tuinplant regelmatig te snoeien om de juiste vorm te behouden en ten gunste van een betere vertakking. Voordat u uw Laurier Caucasica gaat snoeien, is het verstandig de bodem te bemesten om nieuwe uitloop te bevorderen. Wij adviseren u de Laurierkers 2 keer per jaar te snoeien.

Lees meer

Hoe moet ik de Laurier Caucasica bemesten?

Wanneer u de Prunus Caucasica af en toe bemest, zal de tuinplant sterker en vitaler worden.
De Laurier houdt van een humusrijke grond. Voeg daarom compost of tuinturf als meststof toe aan de grond. Wij raden aan een organische mest te gebruiken, het liefst één van de zojuist genoemde; deze heeft immers een lang werkende samenstelling.

Lees meer

Is de Laurier Caucasica een haagplant?

Naast de bekende Thuja- en Taxushagen, is de Prunus Caucasica een veel gebruikte haagplant. Deze Laurier groeit immers erg snel en is zeer goed snoeiverdraagzaam en heel sterk. De haagplant is wintergroen en bezit een hele dichtbegroeide bos bladeren, wat betekent dat de plant het hele jaar door als ideale dichte beschutting functioneert. Deze bijzonder goede voordelen maken de Prunus Caucasica tot de geliefde haagplant.

Lees meer

Hoe bloeit de Laurier Caucasica?

In de maanden mei en juni groeien er prachtige witte bloemen aan de Prunus laurocerasus Caucasica, waardoor deze tuinplant zeer geliefd is. De opvallend ruikende bloemen groeien in rechtopstaande trossen van zo’n 8 tot 12 centimeter. Mede vanwege zijn witte en ruikende bloei wordt de Prunus Caucasica steeds gewilder.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0