Laurier Herbergii  

Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items

Laurier Herbergii online kopen!

De Prunus laurocerasus Herbergii is een zeer populaire haagplant voor kleine tot middelhoge hagen. De Laurier Herbergii’s van De Plantenmeester zijn stuk voor stuk kwaliteitsplanten. Kwaliteit heeft bij ons de prioriteit.
Tijdens het hele groeiproces van de struik verzorgen wij onze planten intensief. We zorgen ervoor dat alle planten voldoende voeding en water krijgen en bemesten alle planten regelmatig. Ook zorgen wij ervoor dat de Herbergii’s regelmatig gesnoeid worden, zodat ze goed vertakt en gezond worden.
Struiken in pot verpoten wij ieder jaar in een grotere pot en ook de veldstruiken worden om de 2 à 3 jaar verplant, zodat de kluit zich optimaal kan ontwikkelen en u er nog vele jaren plezier van kunt hebben. Met onze kweekwijze kunnen wij u een langere levensduur van de Prunus laurocerasus Herbergii garanderen.

Wij leveren onze struiken in meerdere maten, voor kleine en grote tuinen. Neem een kijkje in onze webshop voor de diverse groottes. De Laurier Herbergii is zowel te verkrijgen in pot als met kluit in het veld gekweekt.
Heeft u vragen over onze Laurier Herbergii of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Laurier Herbergii planten?

Laurieren die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het hele jaar door geplant worden. Planten, welke met kluit regelrecht van het land komen, kunnen het beste vanaf circa midden september tot ongeveer eind april geplant worden. Plant de Laurier Herbergii echter niet bij hardnekkige vorst, langdurige natte perioden of bij extreme hitte.

Lees meer

Hoe moet ik de Laurier Herbergii snoeien?

De Prunus laurocerasus Herbergii is een zeer snoeiverdraagzame wintergroene struik. In vergelijking met andere Laurierplanten groeit de Laurier Herbergii minder hard, wat hem zeer geschikt maakt voor middelhoge hagen. Snoeien bevordert de groei van nieuwe scheuten; nadat de Prunus Herbergii gesnoeid is, zoekt de groei zich een nieuwe weg; waardoor nieuwe scheuten worden gevormd.

Lees meer

Hoe moet ik de Laurier Herbergii bemesten?

Door af en toe meststof in de grond van de Prunus laurocerasus Herbergii te harken, wordt de plant sterker en gezonder. Daarnaast wordt de kleur van de bladeren intensiever door de voedingstof. Wij adviseren u een organische meststof als bijvoorbeeld compost of tuinturf te gebruiken; deze heeft een langdurig werkende samenstelling. Dit zorgt ervoor dat u slechts eens per jaar hoeft te bemesten.

Lees meer

Is de Laurier Herbergii een haagplant?

Doordat de Prunus laurocerasus Herbergii langzamer groeit dan zijn Lauriersoortgenoten en zeer snoeiverdraagzaam is, is het de ideale haagplant voor een kleine tot middelhoge Prunushaag. In zowel kleine als grotere tuinen komt een haag van deze Laurier prachtig uit.
Ook in een border vol met kleurrijke andere planten komt de Laurier Herbergii haag prachtig als achtergrond tot uiting.

Lees meer

Bloeit de Laurier Herbergii?

De Laurier Herbergii bloeit rijkelijk in mei en juni. Gedurende deze maanden zit deze Laurierkers vol met grote, witte pluimen van bloemen. De geweldige, rechtopgaande trossen geven een heerlijke geur. In januari kunnen de bloemen zich al aan de Prunusplant vormen, maar ze openen zich pas in de lente. Later in het jaar kunnen er nog een keer bloemen aan de Herbergii Prunus verschijnen.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0