Hulst Blue Angel 

Er zijn geen producten beschikbaar

Hulst Blue Angel® online kopen!

Op onze kwekerijen kweken wij Ilex meserveae Blue Angel® planten van hoge kwaliteit. Bij De Plantenmeester heeft kwaliteit de hoogste prioriteit.

Onze struiken worden het hele jaar door intensief verzorgd.
We zorgen ervoor dat onze Hulst Blue Angel® altijd voldoende voeding en water heeft. De tuinplanten bemesten we regelmatig.
Ook snoeien we onze Ilex geregeld, zodat vertakking van de struiken met nieuwe scheuten wordt verbeterd. Hierdoor zijn de Hulstplanten, die wij leveren, compact en gezond.
Ieder jaar wordt de potplant Blue Angel® Hulst verplant naar een nieuwe, grotere pot, zodat de wortel zich optimaal kan ontwikkelen. Omdat Hulstplanten niet van verplanten houden, steken we de op het veld gekweekte kluitplanten elke 2 à 3 jaar enkel los, eveneens om de ontwikkeling van het wortelgestel te bevorderen.

De Plantenmeester levert Hulstplanten in diverse maten, zodat we geschikte struiken kunnen leveren voor zowel grote als kleine tuinen. Kijk gerust in onze webshop voor de ideale Hulst voor uw tuin.
Heeft u vragen over onze Ilex meserveae Blue Angel®? Neem contact met ons op via www.deplantenmeester.nl/contact.

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik de Hulst Blue Angel® planten?

Plant de Ilex Blue Angel® daags na levering in de grond, zodat de wortels niet uitdrogen en weer voldoende voeding kunnen opnemen. Bent u niet in staat om de struik een dag na levering te planten? Zet de Hulst dan op een windbeschutte plek om uitdroging te voorkomen. Wacht niet langer dan 2 tot 3 dagen met het inplanten.

Lees meer

Hoe moet ik de Hulst Blue Angel® snoeien?

Door de Ilex meserveae te snoeien, wordt de groei aan het uiteinde van een Hulsttak gestopt. Hierdoor moet de struik op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden, waardoor nieuwe scheuten op de takken ontstaan. Deze vertakking leidt tot een dichtere structuur in de Hulstplant. Snoeien heeft met name een gunstig effect wanneer u de Blue Angel® als haagplant of als vormgeknipte tuinplant heeft geplant. Zoals toegelicht, krijgt de Hulstplant na de snoeibeurt immers een dichtere structuur.

Lees meer

Hoe moet ik de Hulst Blue Angel® bemesten?

De Amerikaanse Hulst is geen veeleisende plant en groeit in iedere normale, voedzame bodem.
Tuinplanten halen energie uit de voeding in de bodem. Vanzelfsprekend groeien planten daardoor optimaal in een bodem welke erg voedingrijk is.
De Ilex Blue Angel® gedijt het beste in een humusrijke bodem. U kunt daarom af en toe een organische voedingstof aan de bodem toevoegen.

Lees meer

Is de Hulst Blue Angel® een haagplant?

De Blauwe Hulst wordt in menig tuin als haagplant gebruikt. De inzet van de Ilex Blue Angel® als haagplant is een uitstekende keuze. Deze winterharde en vorstbestendige Ilex meserveae groeit perfect in ons klimaat van koude winters en warme zomers en blijft gedurende het hele jaar groen.

Lees meer

Hoe bloeit de Hulst Blue Angel®?

In de maanden mei en juni staat de Ilex meserveae Blue Angel® in de voorjaarsbloei. Door de dichte takkenstructuur met glanzende, donkerblauwe bladeren valt deze bloei nauwelijks op, maar tussen de dichte begroeiing groeien er in de bloeiperiode kleine, witte bloemen aan de struik.
De bloemen zijn geliefd bij bijen en vlinders, waardoor deze Hulst uw tuin tot leven brengt.

Lees meer

Recent bekeken

No products
Vergelijk 0